Aberlour Gambler

Aberlour Gambler 67622 WSB


Født 15. april 2005.


Gambler er halvbror til Gwalia, med Thorneyside Glamour Girl som fælles mor. I modsætning til vores andre ponyer har han altid været en lidt forsigtig fyr, som helst  ikke lader folk komme for tæt på når han går på fold.  Men han fik en meget vigtig funktion i stutteriet. I flere år fik vi en overvægt af hingsteføl, og Gambler var en meget tålmodig onkel, som tog ansvar for at opdrage dem når de blev vænnet fra hopperne. Så selvom han ikke i sine yngre år kom til at gøre nytte som ridepony, havde vi stor glæde af ham i opdragelsen af hingsteføllene.


På trods af sin naturlige skepsis ved samvær med mennesker viste han sig at rumme nogle af de kvaliteter, som er allervigtigst hos en god kørepony: at kunne stå stille og ikke være "bag-sky". Med gode venners hjælp fik vi tilkørt ham sammen med Alwyn i efteråret 2011, da Gambler var 6 år og Alwyn var 4. Han er blevet en glimrende kørepony, som trækker med stor arbejdslyst i det bakkede terræn, som vi kører i på vores ture i Ledreborg-skovene. På grund af Alwyns sommereksem fik Gambler i stedet Ginny som makker i foråret 2015, og Alwyn er udlånt til gode venner i Thy, hvor der ikke er de mitter, som forårsager sommereksem.


I foråret 2017 har vi imidlertid fået tilkørt endnu en af de røde ponyer, så med et rødt matchende 2-spand er Gambler blevet lidt til overs hos os. Derfor blev han sendt i træning som ridepony hos CarlaB Dressage. Helt glad for sin nye opgave var han ikke, men efter at han er kommet hjem igen har han ad flere omgange været afprøvet som børnepony for de helt små. Og nu viser han så meget overskud, at han fra slutningen af december bliver udlånt til Frida og Karla Alring i Kyndeløse. I starten skal han trækkes af pigernes mor Camilla, og hvis det kommer til at fungere vil han sidenhen både skulle rides uden trækker og i gang med at køre som enspænder, så hele familien Alring kan være sammen om oplevelserne.

Gamblerog Frida

november 2017

Gambler på sin første tur som enspænder

oktober 2017

Gambler (tættest på kamera)

nytilkørt sammen med Alwyn i 2011

Gambler og Alwyn i 2015. Gambler til venstre

Gambler med sin nye køremakker Ginny i 2015