Aberlour Gallina

Aberlour Gallina


Far: Brynithon Teifon 75967 WSB

Mor: Aberlour Gaia WC 137
Morfar: Coedeneirin Reflect WCH 32
Født 15. maj 2015. Kåret i 2. klasse i 2021 med karaktererne 9-8-8-6-8-7-8 

God og kompakt sec. C type. God front, halsen har smule spækkam. Særdeles god dybde og bredde. Gode og korrekte lemmer. Skridten er kort og ønsker mere balance. Traven er aktiv, mere bæring ønskes. Kort i galop.


Gallina er første føl ud af vores mangedobbelte champion-hoppe Gaia, og dermed barnebarn til Gwalia og tredje generation Aberlour-pony. Hoppelinjen er hele vejen igennem særdeles godt kåret lige fra oldemor Thorneyside Glamour Girl, der i 1999 blev kåret i 1. klasse med en excellent beskrivelse. Siden fulgte Gwalia i 2007 og Gaia i 2014 med kåringer i 1. klasse og begge har adskillige championtitler på cv'et.


At kvalitet i hoppelinjen har betydning, er dokumenteret til fulde i tilfældet Gallina. Allerede som helt ung føl på blot 5 uger, blev hun føl champion ved welshforeningens Fynsk Juni Show og lidt senere på sommeren, ved Internationalt Welsh Show 8.-9. august, fik hun den fornemme anerkendelse International Overall Foal Champion.

Vi er mega-stolte over at have avlet et føl, som af et dommerteam på seks internationale dommere blev bedømt til det bedste føl på showet foran mange andre rigtig fine føl fra ind- og udland.


Gallina har et virkeligt dejligt temperament - en ting, som vi også vægter højt i avlsarbejdet. Hun blev tilredet hos Ester Seedorff i vinteren 2020 og sat i fol senere samme år, og har fået et skønt hingsteføl den 22. maj, Aberlour Gabriel, som blev solgt til  familien Maja, Heidi og Jesper på Sydsjælland.


At Gallina ikke opnåede samme kåringsklasse, som hendes moderlinje, skyldes at dommerne ikke var imponerede af hendes bevægelser på kåringsdagen. Så hun opnåede derfor ikke de magiske 8,2 point, som er billetten til en kåring i 1. klasse. Gallina er lidt ligesom "Tyren Færdinan" i børnebogen om tyren, der hellere vil sidde på engen under en korkeg og se på blomster og insekter, end at skulle kæmpe i en tyrefægterarena. Gallina er meget rolig, grænsende til doven, og det har været et stort plus, da Emilia gerne ville afprøve en lidt større pony end sin ligge sec. A hoppe "Annie"


I 2023 er Gallina sat i føl igen, da vi lånte Parvadean The Gigolo hjem for at lave endnu en kombination med ham og Gallinas mor Gaia. Så nu venter vi spændte på resultatet, som forventes i slutningen af maj 2024.Gallina viser sig som en både rolig og tålmodig børnepony

Gallina ved Welsh kåring lørdag den 7. august 2021. Ved kåringer vises ponyerne først for hånd i showring og derefter løs i ridehus.

Gallina, 6 år gammel og højdrægtig, maj 2021

Gallina, tre år gammel

Foto fra juni 2018

Gallina, 6 år, nyder sommeren og sit nye føl

Gallina, International Overall Foal Champion,

8. august 2015

Gallina, 5 år gammel og nytilredet, april 2020

Gallina, Føl Champion Fynsk Juni Show

20. juni 2015