Thorneyside Glamour Girl

Thorneyside Glamour Girl WC 71 / 83705 WSB


Født 1987 - død 2013. Kåret i 1. klasse i 1999 med følgende beskrivelse:


Excellent type. Særdeles god dybde og bredde. Godt hoved med gode, store øjne. God hals og skulder. Lidt blød ryg. Excellent kryds. Excellente lemmer og hove. God og aktiv bevægelse.


I daglig tale blev Glamour Girl kaldt "Gladis". Hun er stamhoppe til vores nuværende besætning af avlshopper og brugsponyer. Ja faktisk er hun mor, mormor og oldemor til alle vores nuværende ponyer!


Hun startede sin karriere hos os som springpony i 2002 og havde stor succes på springbanerne indtil en seneskade tvang hende til en langvarig pause. I 2003 blev hun ifolet og fik sit første føl Aberlour Gwalia i 2004. Siden fik hun før hvert år indtil hun var 23 år gammel. Foruden Gwalia er hun mor til Gambler, Gwen, Gimmick,  Gimli, Goodwyn og Gemma.


"Gladis" blev kun udstillet af os få gange. Første gang sammen med Gwalia i 2004 på Bjärsjölagård i Sverige, hvor Gwalia kom hjem med titlen Bedste føl, og sidste gang som 25 årig ved Mountain & Moorland Winther Show 2012, hvorfra det sidste billede stammer. Der opnåede hun titel som reserve veteran champion. På trods af sin alder var hun frisk og klar til show (og  springning!) så snart hun så de hvide dressurhegn som udgjorde banemarkeringerne i ridehuset.


Hun har sat et stort præg på den hoppestamme, vi nu avler på. Gwalia blev kåret i 1. klasse, 3 år gammel. Og det samme gjorde barnebarnet Gaia i 2014. Alle de gange vi har udstillet hendes efterkommere er en af de ting, som bliver bemærket og kommenteret, de meget smukke og udtryksfulde øjne, som de alle har arvet.


Uden "Gladis" havde vores sec. C avl set helt anderledes ud i dag. Det, som vi synes vi i høj grad er lykkedes med, er, at kombinere blodlinier fra Thorneyside og Synod stutterierne, som de især kommer til udtryk i Aberlour Gwalia og hendes datter Gaia. Kombinationen har givet os nogle meget smukke ponytyper, som samtidig har bevaret noget styrke, masse og bevægelse.


Gladis, 25 år til Mountain & Moorland Show 2012

Gladis med hoppeføllet Aberlour Gwen, 2006

Gladis til springstævne i 2002