Dorthealyst Radiance

Dorthealyst Radiance WD 78


Født 31. maj 1989 - død 1998. Kåret i 1992 i 2. kl. A med følgende beskrivelse:


Knap middelstor hoppe af god type. God dybde og bredde. Typisk hoved. Velformet hals. God skulder og manke. God overlinie. Lidt højt ansat hale. Gode lår. Passende føre lemmer. Bevægelsen god og korrekt i skridt. God elastisk og taktfast i trav.


Radiance var vores første møde med welsh cob ponyerne. Det var lidt tilfældige omstændigheder der afgjorde, at vores første pony blev en welsh cob. Men vi kom aldrig til at fortryde det. Hun blev primært købt som ridepony, men havde også en bonusgave med i form af et føl efter Menai Sparkling Omega. Som ridepony var hun eminent. Sød og venlig, og med en dejlig blød galop. Hun kunne rides af alle familiens medlemmer.


Det blev Radiance og hendes hoppeføl Aberlour Rosina, der gav os vores allerførste erfaringer med føl, træning i mønstring, klargøring og udstilling. Vores debut som udstillere og nyudklækkede følhoppeudstillere var på Roskilde Dyrskue i 1995. Allerede der fandt vi gode venskaber i welshforeningen, som vi har haft siden.


Et år efter ankomsten af det første føl fik vi blod på tanden, og ifolede Radiance igen med samme hingst, så i 1997 kom Aberlour Omegas Last Son til verden og året efter fik hun det sidste føl hun nåede at give os, Aberlour Red Ivanhoe, som i mange år har gået som kørepony hos Henrik Sloth.


Den sidste dag i august 1998 fik hun et akut og alvorligt kolikanfald, og stod ikke til at redde på trods af hurtig indlæggelse på Landbohøjskolen. Det var en tragisk dag for hele familien. Red Ivanhoe var 4 måneder gammel da han mistede sin mor, men klarede sig fint fordi Rosina overtog ansvaret for ham.

Radiance med føllet Aberlour Rosina, 1995

Radiance med Aberlour Omegas Last Son, 1997

Radiance trænes hjemme, 1998