Aberlour Gaia

Aberlour Gaia WC 137 / 164137 WSB


Far: Coedeneirin Reflect WCH 32

Mor: Aberlour Gwalia WC 105

Morfar: Rytterbjergets Infinity WCH 13

Født 17. maj 2011. Kåret i 1. kl. i 2014 med følgende beskrivelse:

Excellent type med excellent dybde og bredde. Excellent hoved og øje. Særdeles god front. God skrå skulder. God manke for en 3 års. Excellent overlinie. God ryg. Godt kryds, men lavt ansat hale. Gode lår. Gode forlemmer. Svage baglemmer med væskefyldte haser. Hoppen ønskes mere fri i skridt og trav, samt bruge sine haser bedre i trav. Hoppen er vist i excellent kondition for en 3 års.


Gaia er Gwalias andet føl, og har nu vist sit værd som både avlshoppe og show-model. Hun opfylder næsten til fulde vores ideal om en sec. C pony; udtryksfuld med et vågent øje og et smukt ponyhoved, velproportioneret med gode rammer, energiske bevægelser og et "show-gear" som både kan tændes og slukkes. Og så har hun et meget medgørligt og venligt temperament, som også i hverdagen gør hende til en pony man kun kan holde af.


Siden hun var føl har Gaia hvert år vundet championater eller reserve championater ved shows i den danske og den svenske welshforeningen, og ved Mountain & Moorland. Hendes 'høst' fremfår af championatsoversigten.  I 2022 fik hun tildelt Welsh Pony & Cob Avlens Guldmedalje, som den blot sjette ud af 733 ponyer på foreningens pointliste. En bedrift vi er rigtig stolte over! Guldmedeljen er opnået ved point optjent fra og med 2017. Alt hvad der ligger forud medgår ikke i pointopsamlingen.


Gaias første føl, hoppeføllet Gallina, blev følchampion ved Fynsk Juni Show i 2015 og samme år International Overall Foal Champion ved det 18. internationale welsh show, som blev afholdt i Danmark. De næste føl i rækken, Glenda og Gigolo, modtog også champion-titler som føl.


I april 2023 fik hun igen et hingsteføl efter Parvadean The Gigolo, Aberlour Gawain, som helt fra start har vist virkelig høj kvalitet. Vi har besluttet at beholde ham som kommende ridepony, da han får en fin størrelse til voksne.


Sammen med Gawain deltog Gaia i Roskilde Dyrskue i starten af juni og fik igen en meget folt beskrivelse, 23 point og ærespræmie: Sec. C hoppe af prima type. Særdeles kønt hoved. Velformet, velansat hals. Særdeles god dybde og bredde. God skulder. Særdeles god overlinje, god og muskuløs bagpart. Passende ført fundament med korte piber og god behåring. God i skridt, god i trav, men savner aktion. Harmonisk og sædeles flot fremstillet. Gawain blev udvalgt som bedste welsh føl og sendt videre til konkurrencen om skuets bedste føl


Gaia på Roskilde Dyrskue, 2.-4. juni 2023. Tildelt 23 point og ærespræmie fra Welsh Pony & Cob Avlen i Danmark

Gaias guldmedalje, modtaget
den 26. marts 2022

Gaia 10 år, hoppechampion, supreme champion og reserve Best In Show på Fynsk Sommer Show 2021

Gaia, 10 år,  hoppechampion og supreme champion  på Fynsk Sommer Show 2021

Gaia 9 år, hoppechampion og supreme champion på Fynsk Juni Show 2020

Gaia 8 år, hoppechampion og reserve supreme champion ved Welsh Show på Store Hestedag 2019

Gaia 7 år, reserve hoppechampion og reserve supreme champion ved Welsh Show på Store Hestedag 2018

Gaia 6 år, senior champion in hand, bedste welsh, supreme champion in hand og reserve overall supreme champion ved Mountain & Moorland i 2017

Gaia 5 år, reserve hoppechampion og reserve supreme champion ved Welsh kåring i 2016

Gaia 4 år, reserve senior- og reserve supreme champion sec. C ved Syd-Welsh udstilling på  Bjärsjölagård i 2015

Gaia 3 år, kåret i 1. klasse og reserve ungdyrchampion ved Welsh Kåring i 2014

Gaia 2 år, ungdyrchampion, hoppechampion og supreme champion på Welsh Kåring i 2013

Gaia 1 år, reserve ungdyrchampion og  reserve hoppechampion ved Welsh Kåring i 2012

Gaia føl, ungdyrchampion ved 
Welsh Kåring i 2011