Brugsponyer

Brugsponyer


De fleste af vores avlshopper har også fungeret som brugsponyer i kortere eller længere perioder, som det har passet med deres rolle som avlshopper. I de år vores døtre stadig boede hjemme, var alle hopperne i ridning før eller sideløbende med avlsarbejdet.


Dorthealyst Radiance blev brugt til både dressur og spring i pausen mellem hendes to første føl og kunne nemt rides mens hun havde føl ved siden. Thorneyside Glamour Girl var før hun indgik i vores avl, en fremragende springpony og nåede til at gå LA klasser på klub- og distriktsplan.  Lady gik også både dressur og spring, inden hun blev anvendt som avlshoppe, og Rotherdale Lady Laura startede enkelte dressurstævner, men blev primært brugt til hyggeridning og skovture. Erw-Wastad Anna blev tilredet inden hun gik i avlen og blev efter at have fået tre føl udlånt til ridebrug.


Men også vores nuværende avlshoppe Aberlour Gwalia har i nogle år gjort tjeneste som brugspony, idet hun er tilkørt enspænder og har givet os mange fine ture i skoven foran vogn.


Aktuelt har vi tre køreponyer på stutteriet, som har fået deres egne undersider her: Aberlour Gambler, Aberlour Ginny og Aberlour Gilbert. Desuden har Aberlour Alwyn, som er udlånt til stutteri Mailund i Thy, en side, der kan klikkes ind på.


Øvrige tidligere brugsponyer, som er videresolgt herfra, er samlet på siden solgte ponyer sammen med de ungdyr, der er opdrættet her og siden videresolgt og sidenhen blevet gode brugsponyer.


Vores ubestridt sødeste børnepony vi har haft var den skimlede welsh mountain vallak Mr. Bogart, som vi havde fra han var 7 til han var 12 år. På billedet herunder ses han til orienteringsridt i Lindholm skovene i selskab med Dorthealyst Radiance, yderligere en Dorthealyst cob samt den legendariske sec. D hingst Scole Model, som med stambogsnummer WDH 1, var den første welsh hingst der blev kåret i Danmark..

Fra venstre: Mr. Bogart, Dorthealyst Radiance, Dorthealyst ?? og Scole Model

Aberlour Gwalia under tilkørsel hos Tea Giversen