Om os

Historien bag stutteri Aberlour


Det begyndte med en ridepony

I 1994 skulle vi finde en stabil ridepony, som kunne rides af familiens mindre og store børn og voksne. Tilfældige omstændigheder førte os til Dorthealyst, hvor vi købte en 5 årig welsh cob hoppe; Dorthealyst Radiance på trods af, at hun var i fol.  På trods, fordi det med føl var ikke en del af planen - på daværende tidspunkt. Men hoppen var sød, nem at ride, smuk at se på, og så løb hun på en fold med 3-4 andre smukke welsh cob hopper og den skønneste hingst. Og så var ikke bare vi, men også hoppen, solgt! Året efter kom det første føl som fik Aberlour præfix; Aberlour Rosina.


Siden gik det slag i slag, og vi fik yderligere to føl fra Radiance, og senere tre Welsh Cob føl fra vores næste hoppe. Men vi fik mere og mere øjnene op for, at Welsh Pony af Cob Type måske var et meget bedre valg for os. Så i begyndelsen af 2002 ankom den 15-årige sec. C hoppe Thorneyside Glamour Girl til stutteri Aberlour. Hun var udlånt fra stutteri Chopin som springpony, men vi fik dog hurtigt lov at købe hende. "Gladis", som hun hed i daglig tale, er den hoppe, som har sat et altafgørende præg på de resultater, vi har nået som avlere. Hun er stamhoppe til vores nuværende hoppe-linie - ja, faktisk er hun mor, mormor eller oldemor til samtlige sec. C ponyer hos os


'Gladis' datter Aberlour Gwalia  er nuværende stamhoppe og vi har aktuelt to døtre og en datter-datter efter hende: Aberlour Ginny, Aberlour Gaia og Aberlour Gallina, samt deres føl årgang 2021.


Se alle hopperne under Avlshopper   På denne side kan du også se vores tidligere avlshopper og navne på deres afkom.


Du kan også klikke dig ind i PDF-dokumentet nedenfor, og se en samlet præsentation af vores 'G-linje' som blev lavet til en forsidepræsentation på Welsh Pony & Cob Avlens hjemmeside i juni 2021.