Aberlour Gentleman

Aberlour Gentleman


Født 14. april 2019.


Gentleman blev født kort før midnat på sin mors 15 års fødselsdag. Så kan det da ikke være meget flottere. Ja, det skulle så lige være, at han ved fødslen så ud til at være SORT! Mange sorte heste er musegrå ved fødslen og i den første tid bliver farven lysere. Hen over sommeren har det været svært at vurdere, om han er rigtig sort eller det man vil kalde sortbrun. Men flot, det er han, med fire næsten ens sokker og en fin blis.


I august måned valgte vi at få ham farvetestet ved en genprøve, da han til vores overraskelse beholdt sin meget lyse hale, men stadig så mere sort end brun ud. Farvetesten bekræftede at han er sort. Den lyse hale og de lyse stikkelhår på kroppen skyldes med al snadsynlighed det man kalder Rabicano, som er et gen, der endnu ikke kan testes for. De fleste af vores røde ponyer har det formentlig også, men på en rød undrer man sig jo ikke over, at halen er lys. Så vi ahr aldrig spekuleret over det tidligere.


Mor er Aberlour Gwalia og far er Brynithon Teifon, der begge er flere gange champion. Gwalia er desuden kåret i 1. klasse og det samme er mormoren Thorneyside Glamour Girl. Han er helbror til Aberlour Gwyneth, men de to har ikke meget lighed. Hun er rød stikkelhåret, med meget lys man og hale. Stamtavlen kommer her på siden, når han er blevet registreret i Welsh Pony & Cob Society 


Gentleman er sammen med Gigolo solgt til Stall Ärthögen i Sverige og flytter hjemmefra i begyndelsen af november 2019

Gentleman ses til venstre, med en tydelig lys hale