Nyheder

Seneste nyheder

Nyheder opdateres jævnligt på vores facebookside Aberlour Welsh Ponyer, som du kan klikke dig ind på via tekstlinjen herunder.


5. januar 2024

Velkommen til kong vinter

Sikke et vådt efterår, vi har haft. Som de fleste andre steder i landet, har vi fået mere end rigeligt med regn. Så vintervejret med frost og sne byder vi velkommen, selvom det giver meget ekstraarbejde med ar sikre vand til dyrene. Vi transporterer i dunke som lægges i minilæsserens skovl, og tapper af til dyrenes baljer.


Den nyrenoverede løsdriftsstald, hvor Ginny, Ginger og Annie holder til, har vist en fremragende funktionalitet, da kun et beskedent område blev fyldt med fygesne natten mellem 3. og 4. januar.


Så det mest kritiske ved først de mange milimeter regn, og bagefter den hårde frost er, at vandet har fået vores nedgravede container til at 'svømme ovenpå', så det har været en stor udfordring at få tømt gødning fra løsdriftsstalden, hvor Gaia holder hof og sørger for at det bliver skidt store bunker. Igen er det med minilæsseren, vi indtil nu har formået alligevel at få tømt en skovlfuld op ad gangen. Det bliver dog sværere, efetrhånden som containeren er vipper mere og mere forover.


10. december 2023

Gawains side opdateret med 7-måneders billeder

Vi har opdateret Gawains side med billeder taget for ca to uger siden, da han havde passeret sin 7 måneders dag. Vi er meget begejstrede for ham. At se ham vokse er lidt som "a walk down memory lane", for det er faktisk som at have fået cob-føl igen. Han er et kæmpe brød i forhold til vores tidligere sec. C føl, med knogler, der let kommer til at kunne bære en voksen rytter.


I oktober havde vores barnebarn Emilia debut i Leading  Rein med vores nu ældste pony Aberlour Ginny.  Og det har vi slet ikke fået omtalt her på siden.  Men mu ligger der et par billeder på Ginnys side fra dagen. Ginny er den pony, Emilia red på som den allerførste her, da hun var omkring 2 år gammel. Når hun besøger os i weekenderne går det lidt på skift, om hun rider på Ginny, på sin lille sec. A pony Annie, eller på Gallina, som er den roligste af de tre. Gallina er drægtig, og bryder sig dog ikke om ridning for tiden, så derfor blev det Ginny, der blev valgt til deltagelsen i Welsh Ponyens Dag.


3. december 2023

Så fik vi os endelig et logo

Tilløbet har været langt, men nu har vi endelig efter 28 år som welsh-avlere, fået lavet
os et logo. Kunstneren bag er Stefan Lægaard. fra Lige Linjer.


Logoet er lavet i flere varianter og farver, som vi glæder os til at tage i brug.

6. september 2023

Ginger fortsætter successen

Ved Welshforeningens kåringsweekend i august tog vi den lange tur til Viborg med Aberlour Ginger. Desværre var deltagelsen i sec. C klasserne meget begrænset. Ginger var ikke helt på toppen, men fik alligevel vist sig godt med Heidi Borch som handler, og det sikrede hende et reserve ungdyrchampionat.


Vi havde tilmeldt Gaia og Gawain til Welsh showet på Store Hestedag 2. september, men endte med at skifte ud til Ginger en uge før showet. Årsagen var, at Gawain er inde i en periode, hvor han ikke er så glad for at gøre det, vil ønsker af ham. Så i stedet for at få en dårlig oplevelse for både mennesker og ponyer, valgte vi at bytte ud i holdet.  Ginger var igen flyvende med Ester Seedorf som handler, så det blev til endnu en førsteplads i unghoppeklassen og et ungdyrchampionat. Hendes samlede resultater kan ses her: Resultater og  Championater Aberlour Ginger ved Welsh Show på Store Hestedag 2. september 2023. Ester Seedorff fremviste hende til UG, og opnåede en 1.plads i klassen plus et ungdyr championat.


23. juni 2023

Gaia og Gawain på dyrskue og opdatering af Gingers showresultater

I weekenden 2.-4, juni deltog vi i Roskilde Dyrskue med Gaia og Gawain. Allerede på det tidspunkt var tørken markant både på vores marker og i Roskilde. Det betød en varm og tør weekend uden regn. Gaia fik en meget flot beskrivelse og 23 poin samt ærespræmie, Og Gawain fik billet til fælleskonkurrencen om skuets bedste føl, da han blev udpeget som det bedste føl i welsh-udstillingen. Se opdatering af siderne Aberlour Gaia og Aberlour Gawain. 


Vi har lånt Gawains far, Parvadean The Gigolo hjem til bedækning af Gaia, i håbet om at han igen kan levere et hoppeføl til os. Hvis Gallina er interesseret, vil hun også blive forsøgt ifolet med ham.


Aberlour Ginger har efterhånden været til en del shows, som vi ikke har fået skrevet om.  Hun havde debut på show i april 2022 og siden har hun været udstillet tre gange ved Mountain & Moorland og ved tre Welsh shows. Alle gange med rigtig fine resultater. Det har udløst fløjpladser og flotte bedømmelser og to gange er hun blevet reserve supreme champion. Nu hvor Gaia efterhånden har prøvet det hele - og har fået tildelt sin guldmedalje sidste år - er det skønt at det ser ud til at Ginger kan overtage pladsen som showpony.


Vi har også en trist nyhed. Vores skønne stamhoppe Aberlour Gwalia, som er mor og mormor til alle vores nuværende sec. C ponyer + en håndfuld dejlige rideponyer, er her desværre ikke mere. I slutningen af maj måtte vi tage den svære beslutning af aflive hende. Hun havde gennem noget tid været utrivelig og virkede til at have smerter i benene. Selvom dyrlægen ved den første undersøgelser ikke kunne konstatere forfangenhed, kunne vi se hvor det bar henad. Hun blev undersøgt for dræftighed, da vi jo håbede på at hun ventede føl, men svaret var at hun ikke var drægtig. En efterfølgende røntgenundersøgelse bekræftede vores bange anelser og derfor var beslutningen ikke svær, selvom den var trist. Gwalia blev blot 19 år.


Og Gwalias første datter, Aberlour Ginny fra 2010, har desværre også vist sig at være tom. Hun blev tykkere og tykkere som sommeren bankede på, men da vi fik besøg af Parvadean The Gigolo (som er Ginnys far) midt i juni, var hun alt for villig til at lade sig bedække. Så hun er nu sat på en alvorlig slankekur sammen med de ponyer, som ikke tåler for meget sommergræs. Vi havde glædet os til to føl efter den unge, velredne hingst Fjordglimt Mr. Georgie Boy, men der blev desværre ikke noget ud af sidste sommers romance. Nogle vil tænke, hvorfor vi da ikke opdagede det tidligere. Men sagen er den, at hverken Gwalia eller Ginny har vist brunsttegn efter de kom hjem fra hingst sidste sommer, så vi havde ingen mistanke om at de ikke var blevet drægtige. 


5. maj 2023

Nu har der været stille her på siden længe nok

Der er gået alt for lang tid siden vi sidst opdaterede siden. Vi har været mere ude ved ponyerne end her bag pc'en. Aberlour Ginger har været til fire shows siden den sidste opdatering, og har klaret sig godt med forskellige handlere. Hun har opnået to 1. pladsen, en 2. plads og en 3. plads, samt blevet trible reservechampion ved Welsh Show på Store Hestedag i september 2022.


Og vi har fået årets første føl. Et super charmerende og kvalitetsbetonet hingsteføl der er helbror til Aberlour Gigolo, som vi solgte som føl i 2019.  Gaias nye stolthed har fået navnet Aberlour Gawain, et walisisk navn som man ikke helt brækker tungen på. Knapt nok havde vi lagt billeder på en britisk facebookside med welsh sec. C før vi fik en henvendelse fra en ung kvinde, som var meget interesseret i at købe ham. Men da vi sammen begyndte at regne på omkostningerne til EU-Traces, told og moms og transport, så ville den samlede pris komme til at overstige hendes formåen. Det er virkelig trist at Brexit har gjort det SÅ dyrt at importere og eksportere ponyer mellem DK og UK.


1. august 2022

Ginger har haft debut i showringen


Vores unge hoppeplag, Aberlour Ginger, som blev det eneste hoppeføl ud af fire føl efter Pardadean Roberto i 2021, har nu endelig haft sin showdebut. Hun deltog ved det traditionsrige Plageskue på Dorthealyst den 30 april og ved Mountain & Moorland For Fun den 25. juni. Begge gange med stor succes.


Det er dejligt, når man selv synes der er kommet noget godt ud af kombinationen mellem Roberto og Aberlour Ginny, at også dommere fra Danmark og UK har givet hende flotte point og beskrivelser. Kig ind på hendes side her, for at se hvordan det faktisk gik: Ginger


2. april 2022

Guldmedalje til Gaia


Aberlour Gaia er den af vores ponyer, der har haft størst succes i showringen. Under mange forskellige dommere har hun, siden hun var føl i 2011, hvert år fået tildelt championater eller reservechampionater. Og med den opnåede 1. plads , hoppe- og supremechampionat og titlen som reserve Best In Show ved Welshforeningens Fynske Sommershow i 2021, fik hun optjent de nødvendige 100 point, der sikrede hende  foreningens guldmedalje. Det er vi virkelig stolte over. Medaljen blev uddelt ved foreningens generalforsamling den 26. marts 2022.


Medaljesystemet blev indført i 2018 og Gaia er blot den 6. pony, der opnår guldmedalje - ud af 733 ponyer på pointlisten!


12. januar 2022

Gwynfor venter på sin nye familie - skal det være hos dig?


Det er efterhånden længe siden de to første hingsteføl flyttede hjemmefra. Gagarin er hos Louise Østergård på Fyn, og Gabriel er flyttet til Midtsjælland hos Maja, Heidi og Jesper. De to tilbageværende føl hygger sig sammen, men det kan ikke blive ved, da Gwynfor jo nok vil "vågne op til dåd" når foråret nærmer sig.  Så vi håber at finde en ny familie til ham i løbet af de kommende måneder da han ikke kan blive gående som hingst med hoppeføllet Ginger og vores voksne hopper.


Vi har opdateret salgssiden med lidt mere information om ham.

23. september 2021

Nye billeder af Ginger


Vi har opdateret Gingers side med lidt nye billeder. 

12. september 2021

Gabriel er også solgt


For nogle uger siden blev Aberlour Gabriel også solgt. Så nu har vi kun et enkelt føl tilbage på salgslisten, hingsteføllet Aberlour Gwynfor.


Gabriel skal være familiepony hos Maja, Heidi og Jesper. Lige nu går de og glæder sig til at han kan flytte hjem til dem i slutningen af november. Og de bor heldigvis ikke så langt herfra, så de vil også komme og besøge ham nogle gange før det er flyttedag.


Og vi må bare sige, at her får familien altså et virkelig skønt føl, som kan blive Majas bedste ven inden de skal være makkere på ridebanerne. Stort tillykke med ham.

11. august 2021

Kåringsweekend


Weekenden den 7.-8. august var vi til den årlige kåringsweekend i Welshforeningen. Lørdag havde vi Aberlour Gallina og hendes føl Aberlour Gabriel med til kåring. Og søndag byttede vi ud og havde Aberlour Gaia og Aberlour Gagarin med i showklasser.


Gallina blev kåret i 2. klasse med fine karakterer og en god beskrivelse. Vi afventer den officielle oversættelse før vi offentliggør den.


Gaia og Gagarin måtte begge se sig henvist til mere sekundære pladser denne gang, så for første gang i flere år var vi ikke deltagere i championaterne. Men vi lever stadig højt på Gaias rigtig gode resultater fra showet på Fyn for en måned siden.

30. juli 2021
Opdaterede følbilleder


Vi har lagt opdaterede billeder på føllenes sider. Du kan klikke ind på dem via Ungdyr  eller bruge linkene nedenfor, hvis du vil se, hvordan de udvikler sig. De to yngste, Gwynfor og Gabriel, er stadig til salg. De kan flytte hjemmefra i slutningen af november. Hvis du vil vide mere om dem, er du meget velkommen til at kontakte os.

13. juli 2021

Stor succes på Fynsk Sommer Show


Endelig kom den forløsning, som vi har ventet på og glædet os til rigtig, rigtig længe. For hvor har det været 'lige-ved-og-næsten' mange gange. Vores skønne avls- og show-hoppe, Aberlour Gaia, har så mange gange været champion i sec. C og stået i den sidste og endelige finale om Best In Show på show i welsh foreningens regi. I år lykkedes det så at snuppe placeringen som reserve Best In Show foran et flot felt af champions fra de andre welsh sec. og kun slået på målstregen af den 3 årige sec. A hoppe Fakla Cinderrella.


Dermed bevæger Gaia sig med hastige skridt mod den guldmedajle, der venter hende i Welsh Pony & Cob Avlens medaljesystem. På nuværende tidspunkt mangler hun 20 af de påkrævede 100 point, og med placering på fløjen og efterfølgende hoppe- og supreme champion i sec. C samt reserve BIS-titlen, så er hun meget, meget tæt på - hvis ikke allerede i mål. Det er et kompliceret beregningssystem der anvendes, så vi vil ikke være skråsikre, selvom vi tror. at guldmedajlen er i hus nu. Det vil dog først blive officielt til næste forår, når foreningen i forbindelse med den årlige generalforsamling, offentliggør alle point. 


Ved showet havde vi også Gaias 3 måneder gamle hingsteføl Aberlour Gagarin med. Han opnåede en fjerdeplads i en stor følklasse med 9 deltagende føl. En placering vi er godt tilfredse med, eftersom han lige skal vænne sig til at det postyr det indebærer, at blive vasket, transporteret og skulle vise sig frem et fremmed sted, med masser af andre ponyer. Og så havde han tilmed samme morgen som showet løb af stablen, været så uheldig at slå en fortand løs. Den har dyrlægen efterfølgende været og fjerne.


Siderne med Brugsponyer og børnebørnenes lille Welsh Mountain hoppe Torcoed Anrheg er også opdateret med billeder, som ikke tidligere har været vist her på siden.


Og siden Om os, er blevet revideret og forsynet med en PDF-fil, der opsamler historien om vores 'G-linje', der startede med hoppen Thorneyside Glamour Girl, og går op til i dag.3. juli 2021

Udskiftning af billeder på listen over solgte ponyer


Vi har arbejdet med en bedre mobil-visning af listen over solgte ponyer, så den nu er optimeret til smartphone. Det betyder at du nu kan læse tekst og se billeder, så de passer sammen. 


Og vi skal nok også snart prioritere at få lagt nye billeder på af de to hingsteføl, vi har til salg.  Indtil da må I lige nøjes med at se vores hoppeføl, Aberlour Ginger, som vi bare synes er så skøn. Hun er IKKE til salg, da hun skal blive her som fremtidig ride og avlshoppe.

8. juni 2021

Sidste føl på hjemmesiden nuAberlour Gabriel blev den sidste i rækken, født den 22. maj. Mor er Aberlour Gallina, så han er vores første 4. generations Aberlour-føl. Dermed er spændingen udløst, og det blev til tre hingsteføl og blot et enkelt hoppeføl.


Da alle vores hopper jo er nære slægtninge, og alle føllene har samme far, vil det ikke være en mulighed at vi beholder et hingsteføl for at sætte det i avl senere. Så vi beholder hoppeføllet Ginger, og søger nye ejere til hingsteføllene. Gagarin er allerede reserveret af sin kommende nye ejer, Louise Østergård fra Stald Solvang. Vi ønsker tillykke og alt det bedste i fremtiden til jer :-)


Vores salgsliste er derfor aktiveret igen, med de to hingsteføl Gwynfor og Gabriel, som begge vil være til salg i november efter fravænning.

Aberlour Gabriel, 2½ uge på billede18. maj 2021

Årets følsæson skudt i gang

Vi har nu sagt goddag til de første tre af  føllene efter Parvadean Roberto. Og vi kan uden forbehold sige, at vi er rigtig godt tilfredse med resultatet. Føllenes kvalitet er rigtig fin og de er udstyrel med sokker og blisser i rigt omfang. De har fået deres egne sider, og kan desuden ses samlet på siden Ungdyr. Så vi mangler blot at se det sidste føl, som vi forventer ankommer inden for de næste 7-10 dage. Aberlour Gallina har termin den 24. april.

De tre førstfødte er: Aberlour Gagarin, hingsteføl født 12. april, mor Aberlour Gaia. Aberlour Ginger, hoppeføl født 16. april, mor Aberlour Ginny. Aberlour Gwynfor, hingsteføl født 10. maj, mor Aberlour Gwalia.

Når Gallina foler siger vi velkommen til vores første 4. generations pony med Aberlour-præfix, idet Gallina er barnebarn til Gwalia. 

Aberlour Gagarin, 3 uger på billede

Aberlour Ginger, 3 uger på billede

Aberlour Gwynfor, 6 dage på billede

1. november 2020

'Robbie' er rejst hjem til UK

I denne uge blev vores leasede hingst Parvadean Roberto sendt retur til Storbritannien. Han har været en fornøjelse at have på besøg. Planen var, at han skulle bedække tre af vores hopper, men da vi blev i tvivl om hvorvidt vores stamhoppe, Aberlour Gwalia, faktisk blev i fol, valgte vi mens det stadig var forår, at sætte en fjerde hoppe ind til ham. Gwalia er ikke sådan én man lige skanner for drægtighed, så vi har ladet naturen råde. Måske kommer der 3, måske 4 føl i april og maj 2021.


Aberlour Gwyneth er solgt

Det er en kæmpestor glæde for os, at Aberlour Gwyneth er solgt til familien Alring. Vi har haft flere seriøse købere til hende, men Camilla og Johnny slog til først. Og dermed bliver Gwyneth i nabolaget, blot 13 km. fra os.  Hun skal være hele familiens pony, men først og fremmest ridepony for 8 årige Frida, der har udviklet sig meget som rytter ved at låne Aberlour Ginny i de sidste 5 måneder. Frida har talent for at ride og har en dygtig træner. Så der venter en rigtig spændende fremtid for det unge par.


Show from home

2020 har jo været et helt crazy show-år på grund af Coronapandemien. Show efter show blev aflyst, men et enkelt nåleøje åbnede sig i september, hvor det lykkedes Welsh Pony og Cob Avlen at afholde et foreningsshow på Fyn, med passende restriktioner ift. antallet af deltagere og publikum. Så vi fik luftet Aberlour Gaia, der vandt titlerne som hoppe champion og supreme champion i sec. C. 


Og når nu det ikke var muligt at deltage i rigtige shows, opstod der et utal af muligheder for at deltage i virtuelle shows, både et i Danmark og flere internationale shows. Vi har deltaget i en del og vundet mange flotte placeringer og rosetter, både i virtuelle rideklasser og i showklasser med mange forskellige af vores nuværende og tidligere ponyer. Størst succes havde vi med Gaia, der også på den virtuelle bane var en rigtie eye catcher. Hun vandt bl.a. et 'In-hand' championat ved det store SHOW FROM HOME, med over 4800 deltagnde brugere.


Hvis du vil se alle vores resultater fra de virtuelle shows, skal du hoppe ind på vores facebookside: Aberlour Welsh Ponyer, hvor de er linet op efterhånden som de er afviklet.


21. maj 2020

25 års jubilæum blev ikke som planlagt

Den 10. maj skulle vi have fejret vores 25 års avlerjubilæum med et 'Åbent Hus'. Men det arrangement er udskudt på ubestemt tid på grund af de forsamlingsrestisktioner,

der er ifm. coronavirus. Så dagen skulle bare være en stilfærdig dag for os selv. Men et par venner i welshforeningen havde spurgt, om de måtte kigge forbi, og det var der

jo ikke noget galt i, når vi ikke samlede en større flok. Vennerne var Linda Weyhe-Jeppesen og hendes mand Kim Jeppesen, som er næstformand i Welsh Pony & Cob Avlen. Så det blev til en overraskelse fra vores avlsforening i form af en flot rose til haven og en kæmpe flaske bobler og hilsen fra foreningens bestyrelse. Vi blev både glade og overraskede, og havde sammen en rigtig hyggelig formiddag udendørs - og alle ponyerne blev selvfølgelig vist frem.


Bedækningssæson er startet

Den 1. maj lukkede vi vores tre hopper, Aberlour Gwalia og hendes to døtre Ginny og Gaia, sammen med vores leasede hingst Parvadean Roberto. Det kan godt være en udfordring for en hingst, at møde sådan en sammentømret hoppefamilie. Men 'Robbie' har klaret det til UG. Alle hopper blev bedækket i løbet af den første uge, og nu venter vi spændt på om de holder, eller om han må i gang igen.

Hvis du gerne vil have din hoppe i fol med Robbie, og dermed få nogle af de bedste sec. C blodlinjer ind i din avl, er du velkommen til at kontakte os. Du kan se Robbies afstamning på hans side her: Parvadean Roberto


Aberlour Gwyneth er til salg

Vi har trukket denne beslutning længst muligt. Og det er med lidt vemod, at vi nu sætter Gwyneth til salg. Men sagen er den, at vi har fem dejlige hopper af egen avl, og forhåbentlig får tre føl til næste år. Dertil kommer barnebarnets ridepony og en selskabsvallak, så vi er nødt til at vælge hvem der skal blive og hvem der skal videre.

Gwyneth er den skønneste 3-års hoppe. Hun er velgående, velproportioneret og meget venlig og nysgerrig af sind. Hun måler pt. ca. 135 cm. og kan godt vokse en anelse endnu. Så med Gwyneth får man en 2'er pony i en rigtig god størrelse, som også mindre voksne kan ride. Kig ind på salgssiden eller på  Gwyneths side.

7. januar 2020

Nyt år = Jubilæumsår

Velkommen til 2020, hvor vi til foråret vil markere vores 25 års jubilæum som welsh-avlere. Det hele startede med indkøb af den første Welsh Cob hoppe i efteråret 1994, og vores første føl blev født i maj 1995.  I løbet af årene er der født i alt 28 føl med vores Aberlour-præfix, og 12 indkøbte ponyer og cobs har levet en kortere eller længere periode af deres liv her. Så vi hører stadig til i lilleputafdelingen i forhold til mange af de andre danske welsh-avlere. Men ikke desto mindre, har vi med få undtagelser vundet championater eller reservechampionater hvert år siden vi for alvor begyndte at udstille i starten af 00'erne. Mange af vores føl er eksporteret til Sverige.


Vi inviterer til et åbent hus for at fejre jubilæet, så hold øje med vores facebookside, hvor invitationen vil blive lagt ud.


Vinteren er en lidt stille periode, som helst bare skal overstås uden at for meget regn og rusk. Men der er alligevel kommet lidt nyt liv i stalden. For vi har ikke bare fået Parvadean Roberto på besøg for den kommende bedækningssæson.


Vi har også sagt goddag til en ny lille hoppe, Torcoed Anrheg, som er købt til vores rideglade barnebarn på 3 år. "Annie", som hoppen kaldes til daglig, er en lille Welsh Mountain pony på blot 108 cm. - lige den størrelse vi har ledt efter, så barnebarnet kan sidde ordentligt når hun rider. Og så er Annie tilmed en rigtig sød børnepony!


Aberlour Ginny og Aberlour Gallina har fået opdateret deres sider.


Torcoed Anrheg aka "Annie" har både størrelse og temperament, der gør hende meget velegnet som børnepony til helt små ryttere.

Annie ankom til Danmark den 29. november og er født i 2016.

3. november 2019

Vi har sagt farvel til føllene og goddag til en leaset avlshingst

I oktober sagde vi velkommen til hingsten Parvadean Roberto - Robbie - som vi har leaset for 2020 sæsonen. Robbie har nogle meget attraktive blodlinjer for os, så vi er vildt glade for at dette arrangement har kunnet lade sig gøre. Betingelsen for at få ham over fra Wales var, at han skulle komme her i efteråret. Og da vores hopper ikke er ifolet i år, må han indtil foråret tage til takke med selskab af vores trofaste vallak, Aberlour Gambler. De to kommer faktisk forbavsende godt ud af det sammen! 


Den 2. november skulle vores to hingsteføl, Aberlour Gigolo og Aberlour Gentleman rejse nordpå til Stall Ärthögen, nord for Göteborg. Selvom det altid er lidt vemodigt at sige farvel til ponyer, som er opvokset her, så kunne vi ikke have ønsket os et bedre sted. Stall Ärthögen drives af Sofie Göransson og Johan Thornadtsson, som både uddanner og sælger rideponyer af høj kvalitet. Men planen er, at Gigolo og Gentleman skal være til deres egne børn. Vi ønsker hele familien held og lykke med dem i fremtiden.


22. september 2019

Championater på Welsh Show

Årets sidste show for vores vedkommemde, var igen i år Welsh Show på Store Hestedag i Roskilde. Vi tog Aberlour Gaia og hendes hingsteføl Aberlour Gigolo med. Det var et godt valg, for de klarede sig begge rigtig fint. Begge blev placeret som nummer 1 i deres respektive klasser og Gaia blev hoppechampion mens Gigolo sikrede sig endnu et reserve hingstechampionat, selvom han på showdagen blot var 4½ måned gammel.


Vi vil endnu engang sige tusind tak til de personer, som hjalp os med fremvisning af ponyerne: Camilla Alring, Marie Borgvold Bergstrand Ester Seedorff, og Joakim Seedorff


1. september 2019

Gang i rideriet og solgte ponyer

Sommern er snart forbi. Siden sidste opdatering har vi solgt begge årets føl og Aberlour Gilbert. Gilbert flyttede i juni til Sorø, hvor han er godt i gang med sin ridekarriere sammen med 8 årige Silke.

Føllene flytter til november, og skal heldigvis bo sammen også hos deres nye ejer på Stall Ärthögen nord for Göteborg i Sverige. De er meget tæt knyttet til hinanden, så det bliver dejligt for dem at vokse op sammen.

Gentleman og Gigolo lever som semi-tvillinger, og tager masser af styrkeprøver med hinanden

Gilbert og Silke 

I weekenden 23.-24. august blev Aberlour Gemma klubmester i både dressur og spring i Vording Sports Rideklub med hendes trofaste læremester Annika Egedal Frederiksen i sadlen. En helt igennem imponerende præstation, som viser hvad en alsidig pony og en flittig og dygtig pige kan opnå sammen!


Aberlour Ginny har også været ude og vise flaget i ridning. Hun deltog i Leading Rein med Frida Alring ved Mountain and Moorlands sommershow den 29. juni. Parret scorede imponerende 88 point ud af 100 mulige, og blev placeret som nummer 2 ud af 6 ryttere. Ret imponerende i betragtning af, at det var stævnedebut for dem begge.

Aberlour Gemma og Annika som klubmestre

Aberlour Ginny og Frida bliver nr. 2 i deres allerførste Leading Rein klasse

4. maj 2019

Årets nye føl og opdateret salgsliste

I det gode varme april-forårsvejr fik vi to nye hingsteføl, som blev født med 8 dages mellemrum. De har allerede nu stor glæde af at lege med hinanden på marken. Føllene er efter kendte hingste, som vi har brugt flere gange før. Føllene har fået navnene Aberlour Gentleman og Aberlour Gigolo. De har fået deres egne sider, som du kan klikke videre til på billederne herunder.


Vi har sat en meget sød ridepony til salg, så hvis du eller andre er på udkig efter en sød sec. C vallak, så er Aberlour Gilbert et kig værd. Kig ind på salgslisten.


Aberlour Gentleman

Aberlour Gigolo

7. august 2018

Diverse opdateringer


Igen er det alt for længe siden, vi har fået opdateret hjemmesiden. Men her kommer lidt af de vigtigste informationer. Gambler er flyttet hjem igen i februar, da interessen for at have egen pony - med de forpligtelser det indebærer - ikke helt stod mål med udgifterne til at have ham opstaldet. Men Frida og Karla har været forbi og hilse på ham, og få træktur på Gilbert.


To søstre i nabolaget har være forbi og prøve at ride Gambler. I den nærmeste fremtid er det planen at de kommer lidt flere gange sammen med en ridelærer. Så måske for Gambler igen lidt at bestille.


Vi har ikke været så aktive på showbanerne i denne sæson. Aberlour Gwyneth har været vist to gange i det tidlige forår og Aberlour Gaia har indtil nu kun været ude en eneklt gang, da et show i marts blev aflyst på grund af snestorm! Gwyneth fik lidt træning på welshforeningens hingsteshow og plageskue i starten af april , samt ved plageskuet for ponyracerne på Dorthealyst to uger senere. Gaia fik kamp til stregen ved Mountain & Moorland den 30 juni, men blev dog nr. 2 og scorede 43 point i en stor klasse for goldhopper.


Den årlige kåringsweekend i welshforeningen er netop også overstået. Vi havde kun taget Gaia med. Hun stod nummer 3 i en klasse med syv sec. C hopper. Så stor en klasse har vi vist ikke haft i mange år. De var fine dyr, så en tredjeplads var tilfredsstillende.


Ellers har vores arbejde med ponyerne været koncentreret omkring kørsel og ridning, og vi er aktuelt i gang med at få trænet vores kørespand med Aberlour Ginny og Aberlour Gilbert som rideponyer. Det skrider planmæssigt fremad, og det er bemærkelsesværdigt hvor meget af køretræningen, der lønner sig når ponyerne skal tilrides. For eksempel at stoppe og stå stille er let for en pony, der har været kørt.


Gaia har også ved en enkelt lejlighed haft fornøjelsen af at agere 'ridepony'. Det skyldes en meget vedholdende interesse fra vores barnebarn på knapt 2 år, som her i denne sommer virkelig har fået smag for at sidde på ponyerne.


Så her kommer lige lidt stemningebilleder af Aberlour-rideponyer. Første billedrække er henholdsvis Aberlour Gaia med sin første 'rytter', i midten Aberlour Ginny i sin trdje træningskeltion og Aberlour Gilgert i sin ottende ridelektion. I nederste række er det Aberlour Gambler, der bliver afprøvet af to søde piger fra nabolaget.

19. november 2016

Gemma og Gadfly er solgt

Med salget af to ponyer her i efteråret har vi nu udsolgt indtil næste forår. Gemma er solgt til Annika, som efter en god lang prøveperiode ikke var i tvivl om, at det skulle være de to sammen. Ekvipagen har indtil nu startet nogle springstævner og snart kommer også turen til dressurstævnerne.


Gadfly er solgt til Maren og Anders i Herlufmagle, hvor han skal forblive hingst og anvendes til både sec. C og welsh partbred avl.


Vi ønsker de nye ejere af Gemma og Gadfly tillykke, og alt mulig held og lykke i fremtiden.


Til maj 2017 venter vi to nye føl på hopeprne Gwalia og Gaia. Igen i år er valget af hingst faldet på Brynithon Teifon, så vi glæder os til at se om Gaia kan lave endnu en stjerne og Gwalia en, der er ligeså fin :-) Føllene vil være til salg og kan reserveres på forhånd.


6. september 2016

Opdatering af resultater og championater

Vi har længe været håbløst bagud med at skrive udstillingsresultater på hjemmesiden. Det er en af ulemperne ved at lægge så meget på facebook, som vi gør. Det er hurtigere og nemmere, men også lidt mere flygtigt. Men nu er arbejdet gjort, og du kan læse vores resultater her i 2016 på siderne her:  Championater og  Øvrige resultater


Gemmas side er også opdateret efter at hun er flyttet til Vordingborg i slutningen af august. Her er hun forløbig udlånt indtil udgangen af oktober for at blive afprøvet grundigt før et evt. salg.


Vi har stadig 2-års hingsten Aberlour Gadfly til salg. Han er helbror til vores succes-hoppe Aberlour Gaia. Tag et kig på salgsopslaget, elelr kontakt os for et evt. besøg, hvor du kan se ham live.


Aberlour Gwyneth

Aberlour Glenda


20. maj 2016

Gemmas ridekarriere er startet

For tre uger siden kørte vi Aberlour Gemma til Gribskov for at aflevere hende i træning hos Sofie Sode-Larsen. 

I dag fik vi set hvad en dygtig beridderaspirant kan udrette på blot tre uger og 10 ture på ryggen af en pony med

potentiale! Kig ind på Gemmas side for at se, hvordan det gik.


Gemma er til salg. Så nu er muligheden her for at erhverve en virkelig talentfuld pony med stort potentiale for dressur.


3. juli 2017

Sommerens showresultater og en spændende nyhed om Aberlour Gambler


Sommeren har været begivenhedsrig og budt på oplevelser af de helt store. Vi har haft Aberlour Gaia og føllet  Aberlour Glenda med til to shows, begge gange har været en meget stor succes.

På Fynsk Juni Show 3. juni blev Glenda reserve føl champion og reserve  ungdyr champion sec. C og Gaia blev reserve  hoppe champion og reserve supreme champion sec. C.  Sammen vandt de desuden titlen som bedst klargjorte ponyer på dagen.

Ved Mountain & Moorland for Fun 24. juni tog Gaia den helt store tur: Hun blev senior champion in hand, bedste welsh pony, supreme champion in hand og reserve overall supreme champion. Glenda snuppede titlen som reserve junior champion og reserve bedste welsh pony. Det var en vild dag, hvor der var rift om pladsen til rosetterne på maven af handler Mette Thorshøj.


Resultaterne er opdateret på Championater og Øvrige resultater


Aberlour Gambler er den 2. juli sendt på foreløbig en måneds træningsophold hos Carla B Dressage i Tune, hvor vi skal afprøve ham som ridepony. Han har aldrig i sine 12 leveår haft en rytter på ryggen, men har i 6 år været en stabil 2-spandspony for vogn. Men nu er tiden kommet hvor han skal videre ud til en ny familie, hvis træningen viser at han kan blive en god ridepony. De første meldinger fra Carla overgår alt hvad vi havde forventet. Han gik ind i skridtmaskinen som om han havde prøvet det mange gange før, og har allerede haft rytter på ryggen på sin første arbejdsdag. Hvis udviklingen fortsætter ligeså positivt skal han videreuddannes hos Carla, så han bliver klar til en lille stævnerytter i efteråret 2017.


14. januar 2018

Aberlour Gambler er blevet børnepony med stort B


Det er nu knapt tre uger siden Gambler flyttede til Kyndeløse, hvor han er udlånt til søstrene Karla og Frida på 7 og 5 år. Han har på meget kort tid gjort stort indtryk på hele familien, og selv Karla, der ellers var blevet lidt utryg ved ridning, er nu kommet i sadlen igen. Pigerne kan ride, trække ham i forhindringsbane, strigle og rense hove, og alt foregår i sindig ro - som om han havde været børnepony hele sit liv. Det er dejligt for Gambler at han har fået noget at lave, og at han nu kan udvikle ridefærdigheder sammen med de to friske piger. De kan følges i en facebookgruppe der hedder Pigerne & Aberlour Gambler


I sommer udbød vi begge vores hoppeføl til salg og i december blev Aberlour Glenda solgt og er flyttet til Randers. Hen over nytåret har vi besluttet at beholde det andet føl Aberlour Gwyneth, for at se om hun en dag skal gå i sin mors fodspor som avlshoppe på stutteriet.

19. november 2017

Aberlour Glenda flytter snart hjemmefra


Det er lidt tid siden vi har fået opdateret, så er samlet lidtl informationer fra sommrren og efteråret. Aberlour Glenda flytter hjemmefra i begyndelsen af december, da hun er solgt til Sandra Kjeldsen i Randers. Sandra vil både udstiller Glenda på shows og ride hende når hun bliver gammel nok til rytter. Vi er glade for at hun kommer til at fortsætte showkarrieren, så vi kan blive ved med at følge hende lidt på afstand.


Udstillingsresultater er opdateret med Aberlour Gwyneths deltagelse i Fynsk Følskue den 26. august.


Aberlour Gambler har i sommer været sendt i ridning, i forsøg på at gøre ham klar til en lille konkurrencerytter, da vi ikke har tid til at køre med flere end to ponyer. Gambler er en lidt forsigtig pony, og nye ting skal introduceres med lidt større tålmodighed end ved andre ponyer. Men nu er Gambler blevet tryg ved at have en lille rytter på ryggen. Så i slutningen af året flytter han til Kyndeløse som lånepony til Frida og Karla Alring.

19. maj 2017

Et halvt år uden nyheder- kan det nu passe?

Nej, det kan det selvfølgelig ikke. Vi har bare været for sløve til at få opdateret her. Men meget er sket henover foråret 2017:

  • Gilbert er blevet tilkørt og går nu stabilt som 2-spandspony sammen med Ginny
  • Gallina har været på et par shows; Mountain & Moorland samt Plageskue på Dorthealyst. Siden med udstillingsresultater er opdateret.
  • Og sidst men ikke mindst, har vi fået to føl henholdsvis 6. og 9. maj

Så der er masser af opdateringer rundt omkring på siden.


Her er føllene: Til venstre Aberlour Gwyneth (mor Aberlour Gwalia) og til højre Aberlour Glenda (mor Aberlour Gaia). Faren til begge føllene er Brynithon Teifon, der også er far til Aberlour Gallina.

25. marts 2016

Foråret er på trapperne

I starten af marts fik vi rystet lidt af vinteren af og taget hul på show-sæsonen. Vi deltog  ved Mountain & Moorland Winter Show med Aberlour Gadfly, som nu er to år. Han var lidt anspændt i ridehuset men gjorde en fin figur og blev numemr to ud af fire i sin klasse for toårige hingste. Se det nyeste billede på Gadflys side.


Fritiden i vintermånederne har vi tilbragt på naboens snedkerværksted. Vi har længe ledt efter en turvogn med plads til lidt flere passagerer end vores jagtvogn. I december hentede vi en skrotbunke i Lejre, hvorfra vi blot skulle genbruge undervognen. Og med med meget kyndig bistand fra vores nabo blev skrotbunken forvandlet til en flot turvogn med plads til 10-11 personer. Så nu kan vi have gæster med på skovtur i lidt større grupper end tidligere. Vi har allerede kørt de første ture med fire ekstra passagerer, og det går fint for Gambler og Ginny at trække læsset, da vognen ruller let.


12. oktober 2015

Hestepas i nyt design

I sidste uge kom Gallinas hestepas fra Wales. Ikke noget kønt syn, men måske et EU-krav, for passet har fået plasticomslag som de pas, der udstedet i Danmark. Dermed har de walisiske pas mistet det oprindelige design, med WPCS-logo på forsiden. Fremadrettet bliver det nok lidt sværere at forklare nye købere, hvad ligheden er mellem røde danske pas og grønne walisiske pas. Den walisiske stamtavle er nu lagt på Gallinas side.


24. september 2015

Vores nye hjemmeside er klar til at gå i luften

Det har været et mødsommeligt arbejde at få lagt alle siderne om i et helt nyt desigt og en ny platform. Der er blevet ryddet op, sorteret og prioriteret, så kun det vigtigste er med på siden nu. Vi håber I synes om designet og finder de informationer, I ønsker. Del og like, hvis I synes andre skal kigge med!20. september 2015

Monty er solgt og flytter til Sverige

I dag er Monty (Cwmul Ace Of Diamonds) flyttet til Jönköbing i Sverige, som ridepony for Caroline Bergqvist. Vi ønsker Caroline al mulig held og lykke med ham i fremtiden. Det er heldigvis ikke uvant for os at sælge ponyer. Ellers kunne det godt være blevet lidt vemodigt at tage afsked med så skøn en vallak som Monty. Men vi er nødt til at give plads i staldene, hvis vi vil have mulighed for at sætte hopper i fol igen til foråret. Derfor er vi glade for at han kommer til et godt sted med andre welsh'er.19. august 2015

Gilbert kastreret og ikke længere til salg

Da efterspørgslen på ponyer er ret begrænset for tiden, har vi valgt at kastrere Aberlour Gilbert for i stedet at beholde ham selv. Når han til foråret er 3 år vil vi påbegynde tilkørsel, så han kan komme til at gå i 2-spand med helsøster Ginny, så vi igen kan få et 2-spand, der matcher flot i farve.10. august 2015

Internationalt Welsh Show - en kæmpe triumf!Det Internationale Welsh Show 8.-9. august overgik vores forventninger med mange banelængder. Vi tog afsted fredag med Aberlour Gaia og hendes føl Aberlour Gallina, og kom hjem med titlen International Overall Foal Champion og blev dermed de eneste danske udstillere, der fik en Overall-titel med hjem fra showet. Gallina var stjernen!

I følhoppeklassen blev Gaia nr. 3 ud af 7, og slået af to betydelige 11-årige hopper, med mange flotte showresultater bag sig. Dommer Steve Everitt sagde til os, at Gaia endnu er for ung til at slå de ældre hopper, der har noget mere ballast på bagparten. Om et par år vil hun kunne hamle op med de bedste, sagde han. Vi er meget beærede over at hun trods alt fik en 3. plads, og dermed også stod foran flere af sine tidligere danske konkurrenter.


I følklassen blev Gallina en meget sikker vinder foran seks andre dejlige føl fra Norge, Wales og Danmark. Da finalen med de andre sektions-vindere i følklasserne skulle afvikles, var der ingen tvivl om resultatet. Alle seks dommere var enige om at Gallina var vinder, så der skulle ikke diskuteres og findes kompromisser, som det var tilfældet i de øvrige overall championater. Marie og Ninett fremviste Gaia og Gallina til UG, og der skal derfor lyde en kæmpestor tak til de to, for at sikre det flotte resultat.


Foruden Gaias og Gallinas flotte resultater opnåede også Welsh Cob vallakken Aberlour Red Ivanhoe en fornem titel ved showet, nemlig Reserve International Driving Champion, kørt i 2-spand af Henrik Sloth i klassen Private Driving, som han vandt og dermed kvalificerede sig til finalen for alle køreklasserne.


27. juli 2015

Sommerens udstillingsresultater

Vi er bagud med opdatering af hjemmesiden. Og det er jo fjollet i betragtning af, at vi har tre succesfulde shows at fortælle om.


Roskilde dyrskue 5.-7. juni:  Vi udstillede tre hopper i samling. Aberlour Gwalia som stamhoppe og hendes to døtre Aberlour Ginny og Aberlour Gaia. Gwalia og Gaia opnåede begge 23 point og fløjplads i den individuelle bedømmelse, mens Ginny måtte nøjes med 22 point. Samlingen fik 23 point og dermed plads i konkurrencen om skuets bedste samling, hvor de fik en 4. plads ud af 6 deltagere. Det var blot fire point fra nummer tre i konkurrencen og 19 point ned til nummer fem.

Endnu engang vil vi gerne takke vores hjælperteam: Mie, Heidi, Mie, Ninett og Malene!


Fynsk Juni Show 20. juni:  Vi deltog med Gaia og hendes fem uger gamle føl Aberlour Gallina. For første gang oplevede vi at Gaia ikke fik et championat eller reservechampionat til et Welsh Show. Hun var sløv og ugidelig, men så meget desto bedre var det at Gallina blev overall følchampion på tværs af sectioner.

Også på Fyn trådte gode venner i welshforeningen til som hjælpere. Tak for hjælopen Heidi, Ninett og Camilla!

 

Syd-Welsh, Bjärsjölagård 5. juli:  Igen var det Gaia og Gallina der var med, og her opnåede Gaia at blive reserve senior champion og reserve supreme champion i sec. C, kun slået af hoppen Kildegaards Bouncing Lady, som senere blev showets Best In Show.

Torben var trukket i showtøjet, og igen var der hjælp fra Mie

 


23. maj 2015

Forårsnyheder

Aberlour Alwyn er flyttet til op til Magnus og Valdemar på Jegindø, Thyholm, i den anden ende af Danmark. Han er faldet godt til en sin lille ponyflok. Vi må indrømme at vi savner ham, men vi vil hellere opfylde Alwyns behov for at leve uden sommereksem, end vores, for at have ham her.


Aberlour Ginny er blevet tilkørt her i foråret og går rigtig fint som makker til Aberlour Gambler. Vi har allerede haft de første gæster med på tur i skoven.


Og sidste men ikke mindst, så så Gaias føl dagens lys tidligt om natten den 15. maj. Gaia fik det skønneste hoppeføl, som vi har givet navnet Aberlour Gallina. Vi er glade for at hun nåede ud i tide til at kunne komme med på Roskilde Dyrskue, hvor vi her i vores 20 års avlerjubilæumsår stiller med en hoppesamling af kårede hopper, hvor Gaia indgår som den ene af Gwalias to kårede døtre i samlingen.TILBAGE